Shameless (Szégyentelenek): A harmadik évadról

Minden egyes darab a helyére került!

Ismét egy intenzív, röpke két napos darán vagyok túl, ugyanis annyira magával ragadtak a történtek, hogy egészen egyszerűen kénytelen voltam parancsolni magamnak, így inkább az alvásidőmet feláldoztam, és fennmaradtam hajnalig, hogy befejezhessem a Shameless harmadik etapát. Az írók most sem hazudtolták meg önmagukat, hiszen ezúttal is tele voltak jobbnál jobb ötletekkel, ráadásul most egyetlenegy karakteridegen cselekedetet sem észleltem, valamint a második évados kritikában megfogalmazott kívánságaim is teljesültek, úgyhogy én most nagyon boldog vagyok.

Figyelem! A továbbiakban spoileresen értekezem tovább!

Legutóbb arról panaszkodtam, hogy Fiona és Jimmy kapcsolata nem halad semerre sem, amire a harmadik évad erősen rácáfolt. Én a kezdetektől annak drukkoltam, hogy mindenféle akadály nélkül végre összejöhessenek, ugyanis amellett, hogy megvolt köztük a kémia, még ki is egészítették egymást, ergó jó párost alkothattak volna. De Jimmy ezúttal túl messzire ment, és nem feltétlenül azért, mert nem avatta be Fiónát a látszatházasságába, hanem mert ha valami gond adódott köztük, akkor képes volt Estefaniához rohanni és kihasználni a házasság adta előnyöket. Ezzel egy életre leírta előttem magát, éppen ezért egyáltalán nem bánom, amiért utolérte a végzete, és a drogbáróval együtt elhajózott. Remélem, hogy nem látom egyhamar viszont.

Fiónával szemben Lip szerelmi élete csakis jobb irányt vett Karen távozásával. Álmomban sem gondoltam volna, hogy Mandy ilyen remek barátnő lesz, akit Lip sajnos egyáltalán nem becsült meg, és sokszor inkább csak kihasználta szegény lányt, pont úgy, ahogy őt Karen korábban. Ebből a szempontból persze megértettem a cselekedeteit, hiszen tulajdonképpen nem volt még sosem egy normális kapcsolata, mégis néha kedvem lett volna kicsit észhez téríteni a srácot, különösen amikor olyan otrombán beszélt Mandy-vel. Azért a lányt sem kellett félteni, kiállt ő saját magáért, talán túlságosan is, Karen elütésével például már túl messzire ment szerintem, de ha ez kellett ahhoz, hogy az a hazudós bitch eltűnjön, akkor megbocsátom neki a tettét.

De nem csak Mandy volt a Milkovich famíliából, aki összejött egy Gallagherrel, itt volt még Mickey is, aki tényleg egyre közelebb került Ianhez, és ahhoz is, hogy valamilyen szinten elfogadja másságát, erre jól bekavart az apja és a prosti. Iszonyúan sajnáltam, amiért ez a helyzet alakult ki, mégis az írók a leghitelesebb döntést hozták meg azzal, hogy Mickey végül feleségül vette a gyerekével várandós  nőt, bár abban már nem feltétlenül vagyok biztos, hogy valóban Mickey lenne a gyerek apja. Ian mindenesetre érdekes lépésre szánta el magát ezt követően, én pedig már most nagyon kíváncsi vagyok, hogy végül mi fog kisülni az egészből.

Akiről eddig még szinte soha sem beszéltem, az Sheila, amit tényleg sajnálok, ugyanis rettentő jó karakternek tartom. Hihetetlen mennyit fejlődött az első évad óta, a betegségét leküzdötte, ráadásul eljutott addig a pontig, hogy nem félt szembeszállni a lányával sem, és elsősorban az unokája érdekeit tartotta szem előtt. Ennek, és a lánya gyógyulásának érdekében szegény nő még a szerelemről is képes volt lemondani, amit nagyon sajnáltam.

A szomszéd párosról sem sokat írtam eddig, talán azért, mert őszintén szólva nem sok vizet zavartak. Itt voltak, amikor kellettek, aztán az ütős beszólásaikkal előrelendítették a sztorit, de igazából sosem kaptak túlságosan nagy teret, egészen mostanáig. Nekem nagyon bejött ez a babaprojekt, ami Veronica anyjának bevonásával csak még jobban bonyolódott, de csakis a jó értelemben. Tényleg imádtam ezeket a jeleneteket, Veronicát pedig csak még jobban megszerettem, szóval igenis örülök, hogy végül összejött a baba, bár van egy olyan érzésem, hogy ez korántsem lesz majd olyan egyszerű, mint aminek látszik…

Értékelés: 10/10.

Teljes mértékben odáig vagyok meg vissza a látottaktól, így naná, hogy megérdemli a maximális pontot a harmadik felvonás. Komolyan mondom, még inkább megszerettem a sorozatot, amit nem hittem, hogy lehetséges, mégis megtörtént. Szóval, most hogy megírtam a kritikát, nem is maradt más hátra, minthogy elkezdjem a negyedik évadot. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük