Rising Star: Az elődöntőről

Néha csak ámultam és bámultam.

Tegnap este lezajlott a Rising Star elődöntője, melyben két versenyzőtől is búcsúzni kényszerültünk, most Vasárnap pedig finálézik a tehetségkutató műsor. El sem tudom mondani, mennyire sajnálom, hogy mindjárt itt a vég, hiszen annyira megszerettem az egész formátumot, arról nem is beszélve, hogy a Vasárnap estéimbe beállt egy kis rendszer. 🙂 De ne temessük még a Rising Start, hiszen még hátravan egy finálé, mely ha feleannyira lesz olyan jó, mint az elődöntő, akkor egy rossz szavam nem lehet. Az elődöntő ugyanis, minden szempontból egy izgalmas és meglepetésekkel teli adás volt. A két háttéréneklésből kitörő delikvensnek, Singh Vikinek és Gondi Helénnek ért véget a verseny. Előbbi kiesését nagyon sajnálom, míg Helénét kevésbé, de mindjárt ki is fogok térni erre.

A két kedvencem, Mira és Peter Srámek I Fotó: TV2 Sajtószoba
Mikor elkezdődött a műsor, és megtudtam, hogy Peter Srámek Csonka Bandi nevetséges dalát fogja előadni, szinte már biztos voltam, hogy nagy bánatomra, de a szlovák fiú lesz az est első kiesője. És nem csak én voltam ezen a véleményen, hanem láthatóan Peter Srámek is, aki a páholyban végig szomorkás hangulatban volt, aztán jött Gondi Helén, akinek az előadása hagyott kivetnivalót maga után, és ebben az esetben egyértelműen a nézők döntöttek úgy, hogy Helénnek érjen véget a verseny. De ezek után jöjjenek egyenként az értékeléseim, amelyben elárulom miért tetszett avagy nem az adott versenyző produkciója.

Fotó: TV2 Sajtószoba
Peter Srámek
Most őszintén, a Ding dong-ot nehezen lehet elrontani, Peter Srámek pedig a dal előadása közben hozta a szokásos jó formáját, ám sem a zsűrit, sem a nézőket nem tudta ezzel meggyőzni. Eddig nem hangoztattam sokszor, de az ilyen esetekben látszik meg annyira, mennyire sokat jelent a dalválasztás, hiszen, amikor ilyen típusú retró dalokat énekelt Srámek, sosem remekelt, ám amikor egy érzelmesebb dalt kapott, bebizonyította, hogy bizony igenis nagy hangja van neki, és nem egyszer ért el 70-80 % körüli értékeket. Nagyon sajnáltam volna, ha a finálé előtt kell búcsúznunk tőle, ugyanis Mira után Peter Srámek a kedvencem, mégpedig az egyedisége miatt. A párbajprodukciója már sokkal jobbra sikeredett, így megérdemeltem jutott tovább. 🙂

Fotó: TV2 Sajtószoba
Czibi Norbi
Bármennyire is szimpatikus a srác, és jó látni mennyire megnyílt már a színpadon, sajnos ezeket ebben a mezőnyben már nem tudom értékelni, hiszen amikor elkezd énekelni, mindig ugyanolyan szintet hoz. Jó a hangja, és nem kétség, hogy tehetséges, csak szerintem a zsűri túlságosan is sztárolja. Arról nem beszélve, hogy nála még mindig túlságosan nagy szerepet kap a bulvár, ami néha már idegesítő. Ettől függetlenül helye van a fináléban, és szerintem közte és Mira között fog eldőlni, ki fogja megnyerni a Rising Start. Ami a rendes illetve párbajprodukcióját illeti, nem voltak rosszak, de ahogy említettem már, egyhangúak voltak. És Feke Palit idézve, egy győztes kiválasztásánál fontos az a szempont, hogy mégis hány oldalát tudja bemutatni, Norbi esetén pedig én eddig csak egy oldalát láttam.

Fotó: TV2 Sajtószoba
Gondi Helén
Az elején nagyon szerettem Helént, ami a végén sem változott, ám a műsor közepe óta az volt az érzésem, mintha elfáradt volna, ami a produkcióin nagyon meglátszott. Egyre többször csúsztak be a hamis hangok, a Bang, bang pedig nagyon nem állt jól neki, így nem csodálkozom, hogy ő érte el a legkevesebb százalékot. Azt hiszem, itt is a dalválasztás volt Helén veszte, ugyanis ha egy drámaibb dalt ad elő, talán nem esett volna ki. De felesleges spekulációkba esni, Helén távozott, és kívánom neki, hogy teljesüljenek a vágyai és álmai, ugyanis nagyon tehetséges, és rendkívül szimpatikus egy személyiség.

Fotó: TV2 Sajtószoba
Fehérvári Gábor Alfréd
Mira és Peter Srámek után egyértelműen Alfréd következik a szimpátia ranglétrámon, mégpedig az elképesztően egyedi hangszíne miatt. Mindig fülig ér a szám, amikor énekel, hiszen a hangjának köszönhetően minden dal új értelmezést és köntöst kap. Szerencsére a közönség is nagyon szereti, ám ez az elmúlt adásokban sajnos már nem garantálja a továbbjutást, hiszen nagy erős mezőnyről beszélünk. Ami az eredeti produkcióját illeti, nekem nagyon bejött, ám a párbajprodukciója sokkal jobban. Talán azért mert magyarul énekelt, nem tudom, de tény, hogy sokkal hitelesebben adta elő, sajnos mégsem tudott falat emelni. Mindenesetre a fináléban már biztos helye van, kíváncsi vagyok, hanyadik helyezést fogja elérni.Fotó: TV2 Sajtószoba

Singh Viki
Nagyon megszerettem Vikit is, aki miután rájött, hogy a túlzott izgulás nem feltétlenül tesz neki jót, az elmúlt hetekben egyre jobb és jobb volt. A tegnap esti produkciója is nagyon bejöttek, a Szomorú Vasárnap alatt konkrétan könnybe lábadt a szemem, vagyis tud érzelmekel közvetíteni és kifejezni, ám ha arról van szó, hogy Alfréd vagy ő jusson tovább, egyértelműen Alfréd nevét mondom. Annak pedig külön örülök, hogy milyen jól fogadta Viki a kiesését. Egyáltalán nincs oka a szégyenkedésre, hiszen egy rendkívül erős mezőnyben maradt alul. Akárcsak Helén esetében, Vikinek is sok sikert kívánok a továbbiakban, hiszen ő is megérdemli, hogy sikeres legyen. Remélem sokat fogunk majd róla hallani a későbbiekben.

Fotó: TV2 Sajtószoba
Várhegyi Lucas Palmira

Már többször is hangoztattam, hogy a legnagyobb kedvencem Mira, akkor lennék a legboldogabb, ha ő nyerné meg végül. Hihetetlen, mennyire tehetséges a lány, az pedig már szinte mesébe illő, ahogyan egy bevásárlóközpontban felfedezték. Bár tetszett a Survivor/I will survive mash-up, kétségkívül volt már jobb is, bár így jobban belegondolva, nem sokszor énekelt eddig ehhez hasonló bulisabb, pörgős számokat. Mindenesetre abból, hogy kiütötte Norbit a biztos helyről, és Mirának elsőként volt biztos helye a fináléban, le lehet következtetni, hogy a nézők is szimpatizálnak a gimnazista végzős lánnyal, így akár tényleg van esély rá, hogy a végén ő győzzön.

A tegnap esti meglepetések után megtippelni sem tudom, hogy ki fog végül győzni, bár az a megérzésem, hogy a verseny Mira és Norbi között fog végül eldőlni. Mindenesetre én Norbin kívül bárki győzelmének örülnék. Kíváncsi vagyok, mit tartogatnak Vasárnap, már csak amiatt is megéri majd nézni a műsort és szavazni, mert a zsűri a fináléban már nem szavazhat, így a végső győztes tényleg a nézőkön fog majd múlni! Én biztos fogok majd szavazni, remélem, hogy ti is. 🙂

Fotó: TV2 Sajtószoba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük