Első körben: The Mindy Project

Régóta terveztem már esélyt adni a sorozatnak.

Igaz lehet az a tudományos megállapítás, miszerint az ember ízlése két évenként változik, legalábbis rám mindenképpen, ugyanis míg az elmúlt két évben főként csak drámai sorozatokat néztem, addig tavaly megfordult a kocka, és azóta egyre jobban teret adok a vígjátéksorozatoknak is. Ezúttal a már régóta képernyőn lévő The Mindy Project-el próbálkoztam be, és szerencsére egyáltalán nem kellett megbánnom, hogy esélyt adtam a sorozatnak. A kritika megírása után rögvest neki is vetem magam a második epizódnak.

A sorozat főszerepében a Mindy Kaling, aki nagy meglepetésemre a képernyő másik oldalán is aktívan kiveszi a részét, hiszen ő az egyik fő írója és egyben kreátora is a sorozatnak. Ebből kifolyólag talán már nem is olyan meglepő, hogy a sorozat a karakterére, Dr. Mindy Lahiri-re összpontosul, aki egy szülész-nőgyógyász egy klinikán. A sztori különösebben nem szól semmiről sem, csupán egy 30 éves elmúlt nő hétköznapjait próbálja bemutatni, aki vészesen keresi a Nagy Ő-t, ám többszöri próbálkozás és kudarc után nem veti meg az egy éjszakás kalandokat sem. Kisebb bonyodalom azonban az, hogy az alkalmi partnere pont az egyik kollégája. Talán ebből még kisülhetnek érdekes szituációk..

Akárcsak a FOX másik sorozatánál, a New Girl esetében itt is azon áll vagy bukik az egész, hogy szimpatikus-e a főhős, vagy sem. Míg Zooey Deschanel-t időbe tellett megszoknom és megkedvelnem, addig nem tudom miért, de Mindy Kaling első pillanatra rendkívül szimpatikus volt számomra, ahogy a karaktere is, így egyáltalán nem zavart, hogy az összes jelenetben jelen volt, sőt mi több rá épült minden.

Szeretnék ám a többi karakterről is írni, csak sajnos ez lehetetlenség, hiszen a húsz perc alatt nagyon minimálisan lehetett őket megismerni, egyenlőre túlságosan papírmasék. Volt itt dögös és kevésbé szép asszisztens, elsőre mogorvának tűnő kolléga, kedves főnök, na meg az alkalmi brit partner, aki a másik kollégája. Remélem a folytatásban jobban fogják árnyalni őket, hiszen első benyomásra szimpatikusak voltak.

Értékelés: 8/10.
Ahogy már mondtam, minden azon áll vagy bukik, mennyire jön be nektek Mindy Kaling. Szerintem nagyon aranyos, így megérdemelten kap a pilot egy erős nyolcast. Ha csak nem fog a továbbiakban hatalmasan más irányt venni a koncepció, akkor szerintem előbb-utóbb beérem majd a premier epizódokat. 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük