Glee 5×13 – New Directions

Felemás érzéseim vannak a résszel kapcsolatban.

Péntek este néztem meg a részt, és amikor vége lett pozitív érzéssel álltam fel a gép elől hogy ha azonnal írok róla kritikát, biztos adok rá 8 vagy esetleg 9 pontot is. Aztán gondolkodtam egy kicsit, elolvastam sok véleményt a résszel kapcsolatban, és bizony rá kellett jönnöm, mindenkinek igaza van, és sajnos nem sikerült olyan jól az epizód, mint az várható lett volna. Nem volt rossz alapjában a rész, sajnos minden jó és rossz megtalálható benne, ami manapság a Glee-re jellemző.

A Kép alatt Spoileresen folytatom.

Kezdjük a jó résszel: ezerszer mondtam már mennyire imádom Tinat, és ez még most sem változott. Az álma pedig nagyon vicces lett. Nagyon jól kiparodizálták a Jóbarátokat. Szívesen nézném én ezt tovább is. Ami még nagyon tetszett az a videó, amit a diákok csináltak Will-nek, habár többet szerepelhetett volna benne Quinn is, és elmondhatta volna mit jelentett számára a Glee klub, nemcsak annyit, hogy ő ad Blaine és Kurt közös gyerekének petesejtet, ami valljuk be jó poén volt. Hiányoltam belőle még az újakat is, de róluk később. Nagyon jó volt még az utána következő jelenet is, azaz az örökzöld Don’t stop believing is nagyon jó lett. Aztán jött a Sue és Will közös jelenet, majd Will visszaemlékezett még egy kicsit, miközben elköszönt a teremtől. Na itt már én is elsírtam magam. Nagyon meghatóra sikeredett, és mikor már azt hittem, hogy nem lehet meghatóbb, a végén bevágták Finn-t is. Ennyit a jó részről.

Következzék a rossz:

Rachel és Santana végül kibékült, de ezt is hogyan? Teljesen egyetértek azzal az állásponttal, hogy itt Santana úgy viselkedett, mint anno Quinn. Teljesen logikátlan lépéseket tett, és még meg se tudta nagyon magyarázni, miért tette azt amit. Amennyi ideje már veszekednek, nem kellett volna két másodperc alatt kibékíteni őket. Hamár Quinn: kicsit hiányoltam, hogy alig vették elő ebben a részben. Jóformán csak akkor, amikor elénekelték Puckerman-nal a dalt, ami nagyon jó volt, de én még kértem volna belőle egy kicsit. Pláne azért, mert valószínűleg most láthattuk utoljára. De ne legyen igazam.

A régi diákokról most ennyit, következzenek azok, akik még nem ballagtak el: habár sosem voltak a kedvenceim az új diákok, akkor is többet érdemeltek volna, mint fél percet. Másfél évig szerves részei voltak a sorozatnak, de mióta visszatért a szünetről szinte meg se szólaltak. Ebben a részben pedig kaptak kb. fél percet, pedig valószínűleg most láthattuk őket is utoljára. Ez nem volt fair.

Zárásképp pedig a kimaradt jelenetről: nagyon szomorú vagyok, hogy kivágták Will és April közös duettjét a Total Eclipse Of The Heart, valamint azt a jelenetet is, amiről adtak ki képet, de végül nem került az epizódba. Pont Marley-ék lettek volna benne. Erre azért jobban odafigyelhetnének! A negyedik évadban is, azt hiszem a 4×20 rész hivatalos képeiben szerepelt Finn, de mire adásba került az epizód, azokat a jeleneteket újraforgatták, és Finn egyáltalán nem szerepelt az epizódban. Pedig mint így utólag tudjuk, azok lettek volna az utolsó jelenetei.

A ballagásról pedig annyit, hogy nem öt percben kellet volna lezavarni az egészet.


Értékelés: 6/10.
Egy korszak lezárult a Glee történetében. Habár a sorozat még szerencsére nem fejeződött be, a további részek már nem lesznek ugyanolyanok. Remélem Will nem lesz a Vocal Adrenaline kórusvezetője, vagy ha igen, azt már mi nem fogjuk látni. Egyébként kíváncsi leszek miként fog Sue és Will maradni a sorozatban, mert arról volt szó, hogy ők ketten benne lesznek a továbbiakban is. Egy szó mint száz, már nagyon várom a következő epizódokat, hogy mégis milyen minőségű részeket sikerült összehozni a készítőknek, hogy már csak egy helyszínre kell majd koncentrálniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük