Az RTL ismét hajnalra időzít egy premier sitcomot…

Ezúttal Rebel Wilson egy évadot megélt sorozatára esett a választás.

Szegény vígjátéksorozatokkal mindig is mostohán bánt a két legnagyobb kereskedelmi csatorna, mindig csak a nézők számára nem túl szerencsés időpontokban képesek műsorukra tűzni, mondjuk a hétvégi kora délelőtt még mindig jobb, mint a hétköznap hajnali. Ebből a szempontból a kábelcsatornáik esetében sem túl bátrak,hiszen még az RTL II-n is rendszerint éjfél előtt kerülnek adásba a premier sitcomok (Mom, New Girl, és a már kifutott 2 Broke Girls). És akkor a több hónapos-éves szünetekről nem is beszéltem még, amelyek rendszerint jelen vannak két évad között. Egyes egyedül talán még a Humor+ a kivétel, ahol például most a The Mick első évada fut igen kiemelkedő időpontban a maga 21:30-as sávjában, amit szünet nélkül követni fog a második is, valamint pár hét múlva az American Dad is új részekkel is látható.

Az RTL vezetősége azonban láthatóan nem lát potenciált a vígjátéksorozatokban – az Agymenőket is átvette a Comedy Central, pedig eredetileg a Cool TV kezdte adni – és ezt rendszerint azzal magyarázzák, hogy nincs rá kereslet a magyar nézők felől. Mindezt már évek óta szajkózzák, pedig a televíziós piac folyamatosan átalakulóban van, ergó magától adódik a kérdés: hogyan képesek még mindig ebbe a kijelentésbe kapaszkodni, ha nem képesek kockáztatni? Értem én, hogy itthon elsősorban a krimi sorozatokkal lehet megragadni a nézők figyelmét – bár lassan már azokkal sem teljesít valami jól az RTL – de szerintem igenis kifejezetten üdítő lenne néha kiszakadni a hasonló sémákon alapuló szériák közül, és bemutatni egy igazán vicces vígjátéksorozatot, nem igaz? Anno azt hiszem a Pasik is egészen szép számokat hozott, nemhiába élt meg közel 100 epizódot.

Ehelyett azonban sorra jönnek a hajnali premierek, most például a Pitch Perfect sztárjának a sorozata, a Super Fun Night rajtol el december án, szombaton hajnali 3:10-kor, amely a Csajos hármas címet kapta. Anno a pilotról még én is írtam, belinkelni azonban csak félve merem, lévén még a blog nyitását követő hónapokban íródott a “kritika”, úgyhogy én vissza se mertem most olvasni. Még heti egy résszel is hamar a végére ér a csatorna, hogy az eredetileg ABC-n futó széria csak 18 epizódot élt meg. Mindenesetre a magyar premiert követően azhiszem ismét benevezek a folytatásra, aztán megnézem, hogy miért nem szavaztak bizalmat a nézők még a tengerentúlon sem.

Az előbb kifejtettek alapján nem azt mondom, hogy pont ezzel a sorozattal lehetne nézettségi sikereket elérni, hanem csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy néha igenis érdemes lenne valami újat is kipróbálni, hátha talán a nézők is vevők lennének rá, és ezzel egy teljesen új tér nyílhatna meg a piacon. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük