Arrow (A zöld íjász): Az első évadról

Fantasztikus sorozat, remélem a második évadban is megtartja az a szintet, amit az elsővel felállított!

A tavalyi újoncok közül ennek a sorozatnak szavaztam bizalmat, és mennyire megérte! Remekül sikerült az első évad. És ezalatt azt értem, hogy minden egyes része jó volt, nem untatott egyáltalán, nem volt benne semmilyen felesleges jelenet. A finálé pedig még rátett egy lapáttal, és még izgalmasabb, jobb volt, mint a többi rész. Egyszerűen nem tudok egy olyan részt sem mondani, sőt jelentet sem, ami nem tetszett volna. Végre egy hős, akinek nincs szuper ereje, csupán rengeteget edzett, hogy az lehessen, aki lett.


Az alapsztori a következő: Oliver Queen (Sephen Amell), édesapja Robert Queen (Jamey Sheridan) valamint barátnőjének, Laurel-nek (Katie Cassidy) a húga Sarah hajótörést szenvednek, amit csak Oliver él túl. Öt évig egy lakatlan szigeten volt (Lian Yu, mandarin nyelvben Purgatóriumot jelent), míg egy nap egy hajós rá nem talált, és visszahozta szülővárosába, Starling City-be. Édesapja, (mielőtt fejbe lőtte magát, hogy fia túlélhesse a balesetet) elmondott fiának minden rosszat, amit elkövetett, és megígértette vele, hogy ha sikerül visszatérnie, megtisztítja a várost. Kapott az apjától egy noteszt, ami tele van olyan nevekkel, akik Starling City pusztulását okozták. Így, amikor Oliver visszatér, Zöld Íjászként (modern Robin Hood), feltett szándéka megtisztítani a várost.

Spoileresen folytatom tovább: Az alapsztori röviden ennyi, de természetesen de ettől sokkal többről van szó. Ahogy haladunk előre a történetben, kiderül, hogy nem tartózkodik egyedül a szigeten. A sorozat tulajdonképpen két részből áll: egyrészt a jelenből, másrészt pedig a visszaemlékezésekből, melyekből megtudjuk, hogy maradt életben Oliver. Majdnem minden epizódban egy-egy “rosszfiútól” szabadítja meg Oliver a várost, de ezen kívűl van egy olyan történet is, ami az évad közepétől egészen a végéig végighúzódik: Van egy fekete íjász is, aki nem más, mint Malcom Merlyn (John Barrowman), Oliver legjobb barátjának, Tommy-nak (Colin Donnell) az édesapja, és fel tett szándéka, hogy elpusztítsa a Glades-t, ugyanis a felesége azért halt meg, mert senki sem segített neki. Emiatt egy titkos szövetséget alakított, melynek tagja volt Robert Queen is (miután ki akart szállni az egészből Malcolm bombát helyezett el a hajón, ezért süllyest el), Robert halála után pedig a felesége Moira (Susanna Thompson) lett a társaság tagja. Természetesen ebből a sorozatból sem maradhat ki a szerelmi háromszög, Oliver-Lorell-Tommy gondoskodik róla. Ám az évadzáróban Tommy a földrengést generáló szerkezet következtében meghal, így egyenes az út Oliver-nek és Laurel-nek, de van egy olyan gyanúm, hogy pont emiatt nem lesznek egyhamar újra együtt.

A szereplőkkel kapcsolatban senkire nem panaszkodhatok, hisz minden karakter szerves része a sorozatnak, és nincs olyan tulajdonságuk, cselekedetük, ami hasztalan lenne. Az egyik kedvencem Thea (Willa Holland) és Roy (Colton Haynes). Örülök, hogy Colton Haynes ha már otthagyta a Teen Wolf-ot, legalább ebben a sorozatban szerepel. És a második évadban ha minden igaz ő is főszereplő lesz.

A színészekkel sincs bajom, a legtöbb nem ismert, de nembaj, mindenki nagyon hitelesen alakítja a szerepeit. És végre egy olyan “szuperhős” aki  nem valami természetfeletti csoda miatt lett hős, hanem azért, mert kitartó volt és sokat edzett. Tényleg, le a kalappal Stephen Amell előtt, hogy ennyire oda teszi magát minden részben.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy én az első évadot szinkronosan tekintettem meg (a másodikat már nem, nem bírok tavaszig várni, mire az RTL műsorára tűzi), és meg kell, hogy mondjam, nagyon jó a szinkronja! Talán az Arrow-nak és a Grey’s Anatomy-nak van a legjobb szinkronja!

Értékelés: 10/10
Jelen pillanatban ez a kedvenc sorozatom! Akciódús, fordulatos, de a romantika sem hiányzik belőle. Annyi szereplő van még, akikről nem írtam, de a következő kritikában szót fogok ejteni róluk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük