Glee 5×17 – Opening Night

Végre, ilyen egy jó epizód.

Annyira hiányzott Tina a sorozatba, mint egy napokig sivatagban bolyongó embernek egy pohár víz. Többször is mondtam már mennyire szeretem a karaktert, és nagyon megéreztem a hiányát az elmúlt részekben, akárcsak Santana hiányát is. Most mindketten visszatértek, jobb is lett a rész. Rachel nagyobb teret kapott, Artie nem szerepelt a részben, Sue is hozta a szokásos jó formáját. Egyszóval: élveztem a részt. Akár azt is mondhatnám, hogy ez volt eddig az évad legjobb része.

A Kép mögött Spoileresen folytatom tovább!

A rész tulajdonképpen Rachel és a nagy bemutatója körül forgott, ennek köszönhetően pedig végre ismét előtérbe került a karakter, hisz mióta már csak New Yorkban vagyunk, nagyon elnyomták szegényt, éppen ezért megérdemelt egy részt, ami szinte csak róla szóljon. Nagyon élethűre sikeredett a rész olyan szempontból, ahogy Rachel bepánikolt a sok negatív kritika miatt Lea pedig fürdött a szerepben, imádtam minden egyes jelenetét. Az előadás pedig fantasztikusra sikeredett, elnéztem volna belőle még többet is. Az utolsó dal pedig, amikor bevágták Finn-t is, nagyon meghatóra sikeredett, Rachel elejtett egy-két könnycseppet, miközben Finn-nek énekelte a dalt. Örülök neki, hogy nem felejtették el a karaktert, és azért elég sűrűn megemlítik. Természetesen a megnyitó kitűnőre sikeredett, így a továbbiakban újabb kapuk nyílhatnak meg Rachel-nek.

Tina és Santana is visszatért, ráadásul mindketten ütős jelenetekkel. Imádtam, ahogy Tina még jobban elbizonytalanította szegény Rachelt azzal, hogy elmondta, milyen negatív kritikákat kapott a lány, és ne figyeljen oda ezekre. Egyszerűen Tina-s volt a jelenet. Santana pedig végül összekaparta a lányt, és elérte azt két perc alatt, amit a többiek 20 percig sem.

Visszatért Sue és Will is. Bevallom, amikor Will-t felhívta Emma, hogy beindult a szülés, nagyon jó lett volna látni a szülés perceit, ahogy annó Quinn-él is. Nagyon hiányoltam Emma-t, és persze Jayma-t a részből. Sue pedig ebben az évadban már sokszor idegesített, de most kivételesen nem, sőt. Okozott egy-két vicces jelenetet. amikor pedig Rachel beolvasott neki: ideje volt már!

Értékelés: 10/10.
Végre kaptunk egy nagyon jó részt, amiben egyetlen felesleges jelenet sem volt. Ja és majdnem elfelejtettem: most a dalok is kitűnően passzoltak a részhez, nem éreztem azt, hogy bele akarják erőszakolni, vagy csak annyi szerepe van, hogy kitegyen pár percet. Örültem volna, ha Quinn és Puck is visszatér a részben, mint egy pár, hogy megnézzék Rachel debütálását. Sajnos Tina ha minden igaz ebben az évadban már nem fog feltűnni többször, amit rettenetesen sajnálok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük