Sorozatkritika: Don’t Trust the B in Apartment 23 (Ne bízz a ribiben)

Az egyik legjobb sorozat, amit eddig láttam.

Lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok, de nem érdekel, mert annyira jó volt az összes rész. A sorozatnak saját stílusa volt, és ettől annyira egyedi volt, hogy már csak emiatt nagyon sajnálatos a kaszája. Ezen kívül tele volt remek karakterekkel, és ütős poénokkal. Annyira megszerettem, hogy csak úgy faltam a részeket. Az pedig külön említésre méltó, hogy nekem nagyon bejött a magyar szinkron. Azonban, bármennyire nem szeretném, hogy befolyásolja, ahogy az Enlisted estében, itt is sajnos az élvezhetőségi faktorból levesz egy picit az a tény, hogy nem sorrendben adták az epizódokat. Volt emiatt egy-két kavarodás, de ez nem a sorozat hibája volt, hanem az ABC-é. Ha már ABC. A csatorna tényleg sok mindent megtett, hogy megmentsék a sorozatot, sajnos nem sikerült.
A Kép alatt Spoileresen folytatom.
A kedvenc karakterem egyértelműen Chloe volt. Kétségtelenül, a legtöbb poénforrást ő szolgáltatta.  Annyira egyedi egy karakter: gátlástalan, nemtörődöm senkivel típus, egyedül James-el ápol jó barátságot. A közös jeleneteik pedig nagyon jók voltak, jól passzoltak egymáshoz. Bár, ha jobban belegondolok, Chloe minden karakterből a legjobbat hozta ki, June-al is rengeteg vicces szituációba keveredett. Az egyik legjobb jelenetük kétségkívül a lekvárfőzés volt, amit ugyebár el sem akart adni, csupán egy erotikus oldal miatt kellett. A karakterfejlődést érdemes megemlíteni, hisz az utolsó részekben egyre jobban megnyílik June-nak, illetve kiderül, hogy vannak érzései. 🙂
További különlegessége a sorozatnak az, hogy James Van Der Beeks saját magát alakítja. Szegény srác a sorozat szerint még mindig nem tudott kibújni a Dawson és a haverok skatulyából, ám ahogy telnek a részek, egyre jobban sikerül neki. A Dancing with the Star-ban alakított tánca illetve majdnem tánca nagyon jó volt, ahogy az a rész is, amelyet a sorozatnak szenteltek, és James elégeti minden holmiját, ami a sorozathoz köthető.
A mellékszereplők mellett sem tudok, pontosabban nem akarok elmenni, hisz telis tele van jobbnál jobb karakterekkel. A kukkoló és perverz Eli telitalálat volt, mindig minden szituációban hozzá tudott fűzni valami vicceset, a lekváros fürdéses jelentnél például szakadtam a röhögéstől. James asszisztensén, Luther-en is rengeteget röhögtem, Chloe-val nagyon jól tudtak civakodni egymással. A legjobb mégis szerintem Robin volt, aki őrülten megszállott volt Chloe iránt, így bármit megtett, hogy a lány észrevegye, több-kevesebb sikerrel. Éppen ezért sajnálom, hogy a második évadban csak kevés részben volt jelen, gyanítom csak azokban, amiket az első évadban nem adtak le, és hozzátolták a másodikban. Azonban tényleg annyira vicces helyzetek voltak mindig, hogy sokszor észre sem vettem a hiányát.

Értékelés: 10/10.
Egyszerűen nem lehet erre mást adni, csak a maximális pontszámot. Nagyon megszerettem a sorozatot, és rettenetesen fog hiányozni. Kész felüdülés volt nézni az epizódokat. Értelemszerűen mindenkinek ajánlom megtekintésre a sorozatot, ám ha a pilot nem jön be, akkor nem javaslom a folytatását. A későbbiekben biztosan újra fogom nézni, ezt a 26 részt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük