Reklámadó: Egyelőre nem befolyásolja az RTL Klubbot

Idén minden marad a terv szerint.

Hiába írt nyílt levelet a csatorna a köztársasági elnöknek, hogy ne fogadja el a reklámadóról szóló tervezetet, Áder János aláírta. És akkor ennyit a politizálásról. Ahogy észrevehettétek eddig sosem politizáltam az oldalon, ezután sem akarok, éppen ezért ez a poszt sem erről fog szólni, hanem arról mit lehet már tudni, hogyan alakul majd az RTL Klub műsorstruktúrája a reklámadó bevezetése után.
Az X-Faktor új mentora
Ahogy a címben is írtam, egyelőre nem befolyásolja a csatornát, vagyis nagy valószínűséggel ősszel indul a Celeb vagyok, ments ki innen! harmadik évada Sebestyén Balázs és Vadon Jani vezetésével, illetve visszatér az X-Faktor is, immár az ötödik évadával, amit idén Istenes Bence már egyedül fog vezetni, a mentorok közül pedig egyedül Geszti Péter nem tér vissza, helyére Little G Weevil jön.
A saját gyártású sorozatai, azaz az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt nem fog megszűnni. Míg a Barátok közt hamarosan lepihen, hogy Augusztus végén újult erővel visszatérjen, addig az Éjjel-Nappal Budapest idén sem tart szünetet, ahogy tavaly sem, ám tavalyból kiindulva, szerintem idén is, a legmelegebb hónapokban csak fél részt fognak adni. 
A sok pozitívum mellett egy kis negatívum: még a reklámadó előtt beharangozott Egy perc és nyersz következő évadát, a Blikk szerint jegeli az RTL Klub, amit a csatorna már Sebestyén Balázzsal is közölt, aki nagyon sajnálja, mert az eddig vezetett műsorok közül ez volt a kedvence. Egyébként nem tudom mikor akarták rögzíteni az új részeket, hisz Balázs családjával együtt ősszel Argentínában lesz.
Ha már műsorvezető: Stohl András ugyebár ősszel visszatér a képernyőre, de, hogy pontosan milyen műsorban, illetve az anyacsatornán vagy esetleg egy kisebb kábelcsatornán, még nem tudni. További műsorokat tekintve a Híradó és a Fókusz biztosan nem fog megszűnni, a többi tematikus műsor sorsa azonban egyelőre kérdéses.
Annyi biztos, hogy az RTL Klub közleménye szerint idén még nem lesz érezhető különösebb változás a tartalmon, még ha az év végén emiatt veszteségesek is lesznek, azonban jövőre már jobban meg fogják gondolni magukat, hogy mire költsenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük