Ettől a 7 sorozattól már biztosan búcsút kell majd vennünk 2021-ben

Jövőre is szép számmal lesz mitől búcsúzni.

A TVLine csakúgy mint minden évben, idén is összeállított egy listát, hogy mely sorozatok kaszáját jelentették már be Amerikában, és érnek véget biztosan 2021-ben. A lista elég széles paletta, vígjátéksorozattól kezdve a drámain át a képregény adaptációkig, bizonyára mindenki fog olyan szériát találni rajta, amit nagyon szeret, és fájó lesz búcsút venni tőle.

A teljes lista itt található, én pedig kiemeltem belőle azt a 7 sorozatot, amelyeket én is nyomon követtem az elmúlt évek során a magam módján.

Black Lightning (Fekete Villám)

A The CW DC Univerzuma jövőre két sorozatnak is biztosan elfogja engedni a kezét, egyikük a Black Lightning, ami a többi sorozathoz képest meglepően kevés évaddal fog rendelkezni a maga négy szezonjával. A Pierce család történéseit 13 epizódon keresztül követhetjük még nyomon, és, hogy végül kapni fog-e spin-offot, amit az egyik epizódban fognak felvezetni backdoor pilotként, az már majd csak jövőre fog kiderülni.


Dead to me (Halott vagy)

Christina Applegate és Linda Cardellini közös sorozatának első részét már a premiert követően csekkoltam, és bár egészen bejött a drámai elemek és fanyar humor mezsgyéjén hullámzó sorozat, azóta is várat magára a folytatás. Mindenesetre valamikor biztosan bepótolom majd a hiányosságomat, márcsak annak fényében is, hogy 10 epizódból áll csupán egy évad. A soron következő harmadik és egyben utolsó jövőre debütál majd.


Last Man Standig (Apa csak egy van)

Bár itthon vált nagyon népszerűvé a sorozat, a tengerentúlon igen kalandos utat járt be azáltal, hogy miután az ABC elkaszálta, egy évvel később a FOX átvette, és újabb évadokat rendelt be a sorozatból, hogy a jövőre elstartoló kilencedik egyben a legeslegutolsó is legyen, és a kitartó rajongók ismét búcsút vehessenek a Baxter családtól, ezúttal azonban véglegesen. Bár, soha ne mond, hogy soha.


Lucifer (Lucifer az Újvilágban)

Nem sokáig merülhetünk el a Pokol legmélyebb bugyraiban sem, hiszen a Lucifer is hamarosan befordul a véghajrába. Az összes sorozat közül ennek a legbizonytalanabb a végítéletének napja, hiszen benne van a pakliban, hogy a Netflix kettészedi az utolsó, hatodik évadának 10 epizódját, és elképzelhető, hogy csak 2022-ben ér véget a sorozat, mindenesetre gondoltam megérdemelte, hogy írjak róla egy keveset.


Shameless (Szégyentelenek)

Bevallom őszintén, amikor tavaly Emmy Rossum távozott a sorozatból, már volt egy megérzésem, hogy nem sokáig lesznek már képernyőn Gallagherék és sajnos igazam is lett, mert azt követő tizedik évad után bejelentették, hogy a már elstartolt tizenegyedik egyben az utolsó is lesz. Bár sajnálom a kaszát, valahol örülök is neki, hiszen utoljára a nyolcadik évadot láttam a sorozatból és már akkor egy kisebb hanyatlásba indult, így őszintén bízom benne, hogy egy az írók összehoztak egy tökös végjátékot a család számára, és remélem Fiona is fel fog majd bukkanni, legalább a sorozatzáró epizódban.


Supergirl

Bár a Shameless is a szívemhez nőtt az elmúlt évek során, mégiscsak a Supergirl kaszája fáj a legjobban, nem véletlenül volt törzsvendég az évértékelő cikksorozatomban. Kara Danvers kalandjai a hatodik évaddal befejeződnek, amely 20 epizódos lesz. Most egy kicsit boldog vagyok, amiért viszonylag jelentős lemaradással vagyok a sorozattal, hiszen legutoljára a harmadik etapot láttam, így még további három évad erejéig elmerülhetek Supergirlben. Oh és remélem, hogy Kara néhányszor feltűnik még majd a továbbiakban a DC Univerzumban, mondjuk az unokatestvére új sorozatában, a Superman and Loisban.


Superstore

A listán szereplő sorozatok közül a Superstore kaszája lepett meg a legjobban, pláne annak fényében, hogy a sorozat egyik főszereplője, America Ferrera már az ötödik évadban ki szeretett volna szállni, hogy többet lehessen a családjával és egyéb elfoglaltságai miatt, de a koronavírus miatt a búcsúepizódja átcsúszott a jelenleg képernyőn lévő hatodik évadra, és csak ezután derült ki, hogy egyben az utolsó felvonása lesz a sorozatnak. Gyanítom, ha ezt a színésznő hamarabb megtudja, akkor több mint valószínű, hogy maradt volna erre az évadra is. Minden esetre az utolsó szezon 15 részes lesz, amelyből 4 már adásba is került.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük