Csalódást keltően rajtolt el a The Walking Dead hetedik évada!

Úgy tűnik, hogy alapos megreformáláson esett át a sorozat.

Fél évvel ezelőtt egy igen erős cliffhangerrel zárult a hatodik évad. Azóta persze úton-útfélen folyamatosan belefutottam a spoilerekbe amelyek közül néhányat akaratlanul is elolvastam, emiatt pedig irtóra dühös vagyok magamra, hiszen sikerült azt is elolvasnom, ahogy valójában folytatott a történet, így odalett a meglepetés ereje. Ettől függetlenül, ha nem tudtam volna, hogy mégis kire fog lesújtani Negan a baseball ütőjével, akkor sem lepődtem volna meg, mert pontosan úgy cselekedett, ahogyan arra a számítani lehetett…

Figyelem, spoileres leszek a továbbiakban! Csak akkor olvasd tovább, ha már láttad az évadnyitó epizódot!

the-walking-dead-s07e01-02

Logikusan következtetve várható volt, hogy elsősorban nem egy közönség kedvenc karakter esik áldozatul, ráadásul ez az illető az előző évadban sokkal jobban előtérbe került, mint korábban valaha, ennek köszönhetően pedig, ha nem is túl látványos azért mégiscsak szép karakterfejlődést járt be. Éppen e tényezők miatt nem ért váratlanul Abraham halála, hiszen a készítők szeretik azt a szereplőt meggyilkolni, akivel előzőleg sokat foglalkoztak, és erre kitűnő példa Denise vagy akár Beth esete. Abraham egyébként mindig is amolyan semleges szereplő volt számomra, így nem hullajtottam utána krokodil könnycseppeket. A következő áldozat azonban már sokkal több érzelmet kiváltott belőlem.

Igen, Glenn halálát már sokkal jobban sajnáltam, egyrészt azért, mert ő volt az egyik kedvenc szereplőm, másrészt pedig egyáltalán nem láttam értelmét a meggyilkolásának. Azzal ugyebár szinte mindenki tisztában van, hogy a képregény ezen pontján is ő veszti életét, ám azt nem tudom felfogni, hogy az íróknak miért ragaszkodtak ehhez a ponthoz. Máskor is eltértek már a képregény cselekményeitől – lásd Andrea vagy Carol – éppen ezért most is ezt vártam volna. De mivel nem tették meg, így odalett minden WTF pillanat, emiatt pedig konkrétan a teljes epizódot végiguntam. Arról nem is beszélve, hogy Glenn halálával egy pótolhatatlan karakter távozott a sorozatból, aki, Rickkel ellentétben minden körülmények között képes volt megőrizni az emberségét, ráadásul mellette az embernek nem szállt el minden reménye még a legkilátástalanabb helyzetben sem. Jelen pillanatban az az érzésem, hogy még sokáig érezhető lesz Glenn hiánya.

the-walking-dead-s07e01-03

Ami pedig a többieket illeti, nos mindenkit eléggé sokkoltak a történtek, Maggie miatt pedig fájt a szívem. Az első reakcióm az volt, hogy a sokk hatására most biztosan el fog vetélni, mégsem így lett, bár még simán benne van a pakliban, hogy végül nem fog megszületni az a baba. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mégis hogyan fog túllépni egy ilyen megrázkódtatáson a csapat, ami nyilvánvalóan nyomot fog hagyni legalább erre az évadra.

Értékelés: 5/10.

Egészen egyszerűen nem váltott ki belőlem a mérhetetlen dühnél több reakciót az évadnyitó epizód. Egyértelműen csalódtam az írókban, ilyen gyenge évadkezdést ugyanis még nem is láttam a The Walking Dead történelmében. Ugyanakkor azt azért elismerem, hogy innen rengeteg irányba haladhat tovább a történet, remélem az írók fognak tudni élni a lehetőségeikkel, de közben nem lesz olyan letargikus hangulatú a teljes szezon, mint amilyenre az ember számítana egy ilyen epizód után. Ezzel kapcsolatban pedig azt már most leszögezem, hogy ha nem fog tetszeni, akkor fájó szívvel ugyan, de kénytelen leszek kaszálni a sorozatot.

the-walking-dead-s07e01-04

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük