Az RTL II rágyúr a telenovellákra

Hétfőtől három premier telenovellát is műsorára tűz a csatorna.

Nyilvánossá vált az RTL II VV7 utáni műsorrendje, és ahogy ígértem, e posztban meg is osztom veletek a premier tartalmakat. Sajnos nem sok újdonság lesz, ugyanis ahelyett, hogy a megüresedett helyeket teletöltenék premier tartalmakkal, ahogy tették az induláskor, sajnos jóformán továbbra is csak ismételni fog az RTL Klub testvércsatornája. Telenovellák terén azonban ráerősítenek, hiszen mindhárom délutáni szappanoperájuk Országos tévépremier lesz. Továbbá minden hétköznap 16.00 körül lesz egy reality is, ami jóformán csak ismétlés lesz, hiszen a műsorrend szerint délelőtt lesz a valódi premierje. A reality egyébként az ABC csatorna gasztrovetélkedője lesz, a The Taste, ami A nagy ízválsztó címet kapta.
A továbbiakban a három premier telenovelláról olvashattok, melyek közül az egyik a héten debütált, a másik kettő pedig Jövőhét Hétfőn indul. Az ismertetők és a képek forrása az RTL II Sajtóklub.
Egyetlen egy premier Amerikai Sorozata lesz egyelőre a csatornának, ám csak holnap árulom el, hogy melyikről is van szó, ugyanis úgy gondolom, megérdemel egy külön posztot. 🙂
Smaragd szív – Az örökös (Corazón Esmeralda)
 Hétfőtől Minden hétköznap 12.50-től
A sorozatról:
César Salvatierra, a Salvatierra birodalom alapítója összehívja volt feleségeit gyerekeikkel együtt a házába. Jelen van még hűséges inasa feleségével, valamint élettársa, a fiatal és pénzéhes Lorena. Mivel gyógyíthatatlan betegségben szenved, és nem akar fizikailag leépülni, elbúcsúzik számító volt feleségeitől és gyerekeitől, majd főbe lövi magát a jelenlévők szeme láttára. Előzőleg megkéri ügyvédjét, Juan Andrést (Luis Gerónimo Abreu), hogy keresse meg ötödik gyermekét, aki élete nagy szerelmétől, Marinától született, de anyjával együtt nyom nélkül eltűnt.
 A sors iróniája, hogy César halála napján megismerte a Marinától született lányát, Beatrizt (Irene Esser), aki környezetvédő tüntetést szervezett apja cége elé. Beatriz azonban nem tudja, hogy César az apja, ugyanis anyja, hogy az apa kilétére sose derüljön fény, nevet változtatott.
Juan Andrés közli a családdal, hogy a végrendeletet csak három hónap múlva lehet felolvasni, az ötödik örökös jelenlétében, és César végakarata szerint addig az egymással civakodó exeknek César házában kell lakniuk. A pénzéhes volt feleségek és gyerekeik próbálják semmissé tenni a végakaratot, ám César mindenre gondolt, így kénytelenek kibírni egymást, míg letelik a három hónap.
Az első epizódról:
César Salvatierra cégének székháza előtt környezetvédő aktivisták tüntetnek, mivel szerintük a Salvatierra cellulózgyár szennyezi a környezetet. Beatriz, a Zöld Bolygó szervezet aktivistája a bulldózerek elé állva próbálja megakadályozni azokat. Azonban egy baleset következtében a lány egy szakadékba zuhan, ahonnan Juan Andrés, Salvatierra keresztfia és egyben ügyvédje menti ki.

Lucia – A sors üldözöttje (Los Miserables)
Hétfőtől Minden Hétköznap 13.45-től

A sorozatról:

Lucía, a sor üldözöttje című sorozat a Victor Hugo-regény feldolgozása, amely igen egyedi módon nyúl a romantikus regény történetéhez.
Lucía Durán 11 évet töltött ártatlanul egy texasi börtönben drogdíler barátja miatt. Szabadulása előtt haldokló cellatársa és barátnője, Rosalia megkéri, hogy vegye magához és nevelje fel saját gyermekeként kislányát Roxanitát akit Mexikóvárosban hagyott. Lucía egyfajta modern Jean Valjeanként visszatér Mexikóba, hogy tisztára mossa a nevét, és hogy megkeresse Roxanitát, akit megesküdött, hogy védelmezni fog minden rossztól, és aki borzalmas körülmények között nevelkedik prostituált nagynénje mellett. Lucía hazatérte után szeretett volna visszatérni családjához is, de húga Liliana Durán ezt megakadályozza. Húga a család fekete-bárányának tartja, annak ellenére, hogy ő is tudja miképpen kezdődött nővére tragédiája.
Lucia a börtönben nővéri szakképesítést szerzett, így ápolónőként kezd dolgozni Amparo nővér kórházában, ahol megismerkedik Daniel Poncéval, a nővér unokaöccsével, Daniel a rendőrség drogüldözési osztályának karizmatikus vezetőjével, akivel bár folyamatosak az összetűzéseik, erős vonzalom alakul ki közöttük. Ám Daniel bátyja, César is vonzódik a fiatal ápolónőhöz, és mikor a drogszervezet parancsára a férfit megölik, Luciára terelődik a gyanú, ami kiváltja Daniel gyűlöletét, kiváltképp, mikor tudomást szerez a nő múltjáról.
Az első epizódról:

Lucía Durán élete egy csapásra megváltozik, amikor akaratán kívül kábítószer-csempészés gyanújába keveredik. A lövöldözés során olyan súlyosan megsebesítik, hogy nem csak a babáját veszíti el, hanem többé gyermeke sem lehet. Börtönbe kerül, ahonnét tizenegy év után nővér szakképesítéssel a zsebében szabadul. Hazatér, de nővére, Liliana elzavarja és azt hazudja neki, hogy a család többé nem kíváncsi rá. Sikerül elhelyezkednie a Könyörületesség Kórházban, ami a jóságos Amparo testvér vezetésével szerény körülmények között működik. A kórházban megismerkedik Amparo unokaöccsével, Daniellel, aki nyomozóként a kábítószer-kereskedelem visszaszorításán dolgozik.

Rosario – A múlt fogságában (Rosario)
A héten Minden Hétköznap 13.45-től Dupla epizóddal, jövőhéttől Minden Hétköznap 14.40-től
A sorozatról:
Rosario (Itahisa Machado) története olyan fiatal, szép és intelligens lányról szól, aki beleszeret főnökébe, a neves ügyvédbe, Alejandro Montalban-ba (Guy Ecker). Alejandro Montalban hamarosan feleségül kéri a lányt, ám a múlt árnyai elválasztják őket egymástól. Huszonegy évvel korábban a lány édesanyja, Magdalena Pérez (Natalia Ramírez) szerelmes volt a férfiba. Kapcsolatuk olyannyira komollyá vált, hogy szerettek volna egybekelni. Alejandro az esküvőjére készült Magdalenával, ám a ceremóniára mégsem került sor, mert Magdalenát megerőszakolta egy kegyetlen férfi, Marcos Miranda. Alejandro ezt sosem tudta feldolgozni, és az különösen tovább nehezítette a helyzetet, hogy legnagyobb ellensége követte el a gyalázatot. A férfi képtelen volt elfogadni, hogy Magdalena a legnagyobb ellensége gyermekét hordja a szíve alatt, és ezért elhagyta őt. A sors iróniája, hogy a gyermek, akit 21 évvel korábban nem tudott szeretni, most immáron felnőtt nőként az élete szerelme lett.
A Hétfőn adásba kerülő tizenegyedik epizódról:

Alejandro szakít Priscilával, aki ezt nem tudja elfogadni, és a visszaszerzésén kezd mesterkedni. Esteban el akarja hagyni Teresát, de végül kibékülnek. A jó hírt Teresa Sandrával osztja meg, aki még aznap este számon kéri Estebantól, hogy mikor válik el végre. Barbie megpróbálja kideríteni, Nacho valóban pszichológus-e, aki átmegy a nem túl rafinált „teszten”. Alejandro megtudja, hogy Rosariónak nincs barátja, s innentől nincs megállás: a csókig, majd a bocsánatkérésig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük