Az év híre: Az egyik főszereplő coming outol a Disney Channel egyik sorozatában!

Nem hittem volna, hogy még idén bekövetkezik.

Végre a Disney Channel vezetősége is rájött, hogy igenis nyitottabbnak kell már lenniük, így az animációs sorozatuk után – a Csillag kontra gonosz erők (Star vs. the Forces of Evil) egyik epizódjában több csók is elcsattant a háttérben, íme a bizonyíték  – és 2017-ben elértek ahhoz a ponthoz, hogy komolyabban foglalkozzanak a témával.

Élőszereplős sorozatuk terén ugyan pár évvel ezelőtt a Sok, sikert Charlie!-ban (Good Luck Charlie) is feltűnt már egy leszbikus pár, ám csupán egy cameo vagyis pár másodperc erejéig, így egyértelműen a jelenleg második évadával képernyőn lévő Andi Mack fogja betölteni ezt az úttörő szerepet. A történet szerint az egyik állandó szereplő, Andi barátja, Cyrus ráeszmél, hogy a barátságnál többet érez Jonah iránt, akibe egyébként a lány is bele van zúgva. Legelőször a közeli barátnőjének, Buffy-nak vallja be valódi érzéseit a fiú, aki megértően fogadja majd a hírt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen legjobb barátjának.

Mindenképpen üdvözlendő és egyben példaértékű, amiért a csatorna végre bemerte vállalni a meleg karakterek szerepeltetését, és hiszem, hogy méltón fogják kezelni ezt a szálat, amire minden esély megvan, hiszen a már-már kultikusnak számító Lizzie McGuire alkotója készíti ezt a sorozatot is.

Már csak két dologban reménykedem, egyrészről előbb vagy utóbb hazánkba is megérkezik majd a széria, másrészt pedig bízom benne, hogy a nemzetközi értékesítést nem fogja olyan mértékben befolyásolni, mint legutóbb a Nickelodeonon futó A Lármás család (The Loud House) esetében, ami azért került egy időre parkolópályára a sorozat több kelet-európai országban is, mert a műholdas sugárzás megegyezett az afrikai országokéval, ahol be is tiltották a sorozat vetítését, miután kiderült, hogy az egyik karakter, Clyde szülei egy meleg házaspár, akik egyébként alig tűnnek fel a műsorban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük