90210: A második évadról

Az új showrunner minőségcsökkentést hozott.

Az egész jó első évad után, kaptunk egy közepes másodikat. Talán nagyok lettek volna az elvárásaim? Nem hiszem. Sajnos eléggé kétes volt a kezdés, a folytatás azonban sokkal jobb volt, éppen ezért sem kaszálom a sorozatot, és kitartok még legalább a harmadik évadig. Egyébként is úgy tudom, hogy a harmadik évad volt a 90210 csúcsa, úgyhogy mindenképpen folytatni fogom a sorozatot. Plusz a mostani sorozatok (Arrow, Revenge, Reign, The Originals) visszatérő első két epizódjai nem nagyon nyerték el a tetszésemet, így egy időre még parkolópályán hagyom őket. De vissza a 90210-re.
Spoileresen folytatom a továbbiakban.

Az évad eleje nem is lett volna rossz, hiszen Annie szálát imádtam, Shenae Grimes pedig rendkívül jól eljátszotta a szenvedő és alárendelt lányt. Még a fiúkkal sem volt különösen problémám, bár ezt a kivel csalt meg Liam szált szerintem nagyon elhúzták, viszont annál jobban ütött. És ha már szóba került ez a szál, imádtam Jen-t, annyira jól hozta ezt a rendkívül negatív karaktert Sara Foster, és bár hiába szerettem meg, idejében távozott, hiszen az mindent kihoztak belőle abban a szituációban, amit csak kilehetett.

Az első évadban Silver volt a kedvencem, pontosan azért, mert annyira különc volt, és nem állt be a “cicababák” sorába, akiknek látszólag az a legnagyobb bajuk, hogy milyen ruhát vegyenek fel, és melyik fiúval kezdjenek ki (tudom, hogy Naomi sem feltétlen ilyen, de akkor is), erre sikerült teljesen megváltoztatni szegény Silvert. Olyan dolgokat követett el, amiket nem gondoltam volna, mondhatnám azt is, hogy karakteridegen cselekedetet tett. Gondolok itt elsősorban arra, hogy miért is barátkozott össze ilyen hirtelen Naomi-val és Adrianna-val, na meg, miért nem áll szóba Annie-vel, tulajdonképpen miért is haragudott rá? Ez nekem követhetetlen volt.

De nem csak ez a húzás az új showrunner hibája, hanem az is, hogy az új iránynak köszönhetően a legtöbb felnőtt karaktert egyszerűen kiírta, akiket pedig meghagyott, nem nagyon tudott velük mit kezdeni. Kelly kiírása nagy fájdalom számomra, hiszen már az elejétől fogva nagyon szimpatikus volt nekem mind a karakter, mind a színésznő, ráadásul nem is lett megindokolva a hiánya, elvileg még mindig az iskolában dolgozik tanácsadóként, csak sajnos már a sztoriban nem lesz benne többet…

A sok negatívum és a gyenge kezdés mellett, azért voltak pozitívumai is az évadnak, főképp a közepén, példának okáért az új szereplők, Ivy és Teddy jól vizsgáztak, vagyis nekem nagyon szinpatikusak, Teddy-nek köszönhetően pedig egy kicsit visszatért Silver úgymond önállósága és vadsága is, arról nem is beszélve, hogy nagyon aranyos párost alkotnak együtt. Adrianna és a nagy álma is érdekes szál volt, kíváncsi vagyok mi sül majd ki ebből.

A végére hagytam a legeslegjobb szálat, ami Naomi-hoz köthető. Hogy mentse a menthetőt, az a hazugságot találta ki, hogy Mr. Cannon megerőszakolta őt, ebből pedig adódtak érdekes helyzetek, az évadzáróban pedig, mikor már azt hittük, hogy minden rendben van, bekövetkezett a hazugság. Már az elején láttam a tanárban, hogy nincs minden rendben vele, így nem ért túlzottan nagy meglepetésként a tette, akkor is, kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy hogyan fogja mindezt feldolgozni Naomi, és, hogy Mr. Cannon megkapja-e majd végül a méltó büntetést.

Értékelés: 7/10.
Hiába a rossz kezdés, az évad második fele miatt az erős hetest mindképp megérdemli. Ami pedig a folytatást illeti, amint lesz időm, egyből nekikezdek. Remélem tényleg olyan jó lesz majd a harmadik évad, mint ahogy hallottam. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük