15 éves a Barátok közt!

Bizony-bizony, ma pontosan 15 évvel ezelőtt indult el a sorozat!

Ez az egyetlen magyar sorozat, amit figyelemmel követek, így megérdemli azt, hogy róla szóljon az oldal első cikke. 😉

1998. október 26-án este rajtolt el az ország eddigi legsikeresebb szappanoperája, ami nézettségben még a mai napig is nagyon jó számokat hoz. Nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg is az RTL Klub egy zászlóshajója! Azonban nem mindig volt sikeres a sorozat, az első két évben egyáltalán nem hozott kimagasló eredményt (a legkritikusabb az első hat hónap volt), kellett egy kis idő, míg megszokták az emberek. A nézettségi növekedés valószínűleg Zoltán Erika és Kovács Kokó István epizódszereplésének is volt köszönhető.

Zoltán Erika a napokban így nyilatkozott:

“Azért volt nagyon kedves ötlet, hogy felkértek mert ezzel megvalósították egy álmomat, hogy egyszer szerepeljek egy tévésorozatban. A gonosz, kavarós Yvettkét, a Rózsa bisztró megbízott vezetőjét játszottam. A barátaim kérdezték is, hogy miért vállaltam egy ilyen negatív figurát. Azért, mert az emberek nem ott ismertek meg, nem azonosítottak a karakterrel. Élveztem a forgatás minden percét, bármikor visszamennék!

Image: 72995710, A Barátok közt címû sorozat (RTL Klub) forgatása. /dia - scan/, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Zoltán Erikán és Kokón kívül rengeteg ismert színész, énekes, és sportoló megfordult már a Mátyás Király téren. Ha most fel kellene sorolnom mindenkit, akkor kb. 1 hétig a gép előtt ülnék, ezért ha nem haragszotok, most nem teszem meg, de ki kell emelnem Gyurta Danit, akit 2005-ben volt látható a sorozatban, és Noémival (Csifó Dorina) került közelebbi kapcsolatba.

Összesen tizennyolc állandó színésszel indult a sorozat: a kezdetek kezdetén a Berényi család, a Hoffer család, a Kertész család, és a Novák család életét követhettük nyomon napról-napra.

bk-alapszereplok-1998[Ez a kép 1999-ben készült, tehát a képről hiányzik Novák Csaba (Kőváry Tamás) és Juhász Gabi (Pető Fanni), Balassa Imre (Kinizsi Ottó) viszont 1999-ben csatlakozott a sorozathoz.]

Mára már csak öten maradtak: Kertész Vilmos (Várkonyi András), Dr. Balogh Nóra (Varga Izabella), Berényi Claudia (Ábrahám Edit), Berényi Miklós (Szőke Zoltán), és Novák Laci (Tihanyi-Tóth Csaba).

Az eltelt 15 év alatt rengeteg szereplő érkezett a sorozatba, és ugyanakkor távoztak is szép számmal, a legtöbben úgy, hogy bármikor visszatérhessenek, azonban voltak olyanok is, akik a történet szerint meghaltak:

  • Berényi Zoltán
  • Berényi Ákos (Somorjai Tibor)
  • Szilágyi Lóránt (Magyar Bálint)
  • Varga Brigitta (Kántor Zsuzsanna)
  • Egresi Tóni (Dósa Matyi)
  • Kertész Magdi (Fodor Zsóka)
  • Novák Csaba (Kőváry Tamás)
  • Berényi András (R.Kárpáti Péter)

Egy szó mint száz, én nagyon szeretem a sorozatot, és kívánok még nekik legalább 15 évet! 🙂

tizenot-eves-a-bk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük