Öt ok, amiért imádtam a 2 Broke Girls (Az élet csajos oldala) első két évadát!

Nagy élvezettel daráltam le az első két évadot!

A Pilotkritika után nem sokkal neki is vágtam a 2 Broke Girls első évadának, ám annyira magába szippantott a sorozat különleges stílusa, hogy meg sem álltam a második évad végéig, hiszen csak addig készült el a magyar szinkron. Ebből természetesen egyértelműen kitalálható, hogy hónapokkal ezelőtti daráról van szó, hiszen időközben az RTL II már a harmadik évadot is leadta. Nem is értem, hogy miért nem írtam már meg a kritikát, ám most végre rá szántam magam. Egészen pontosabban ezúttal nem is kritikát olvashattok majd a továbbiakban, hanem öt Spoilermentes egyszerű de annál nagyszerűbb indokot, ami miatt érdemes egy esély adni a 2 Broke Girls-nek.
Íme az öt ok:
#1. Max, a realistasága és gyilkos beszólásai miatt imádni-való
Mi tagadás, Max személyisége már a pilotban megfogott, mégpedig a meglepően realista életfelfogása miatt, na meg persze a tulajdonságai miatt is, hiszen bárkinek bátran elmondja a véleményét, mit sem törődve a következményekkel. De legfőképpen a gyilkos humora miatt szerettem meg igazán a karaktert, elképesztően durva beszólásai vannak, természetesen csakis jó értelemben. Mindezeknek köszönhetően Max egy tipikusan olyan személyiség, aki vagy nagyon bejön az embereknek, vagy rettenetesen utálja. Aranyközépút ebben az esetben szerintem nincs. Én nagyon megszerettem a két évad alatt, remélem a folytatásban sem fog megváltozni. 🙂
#2. Caroline, aki a szőkesége ellenére egyáltalán nem buta
Első ránézése Caroline egy tipikus szőke karakternek tűnhet, amire egyes cselekedetei rá is segítenek, ámbár ha jobban megismeri az ember, akkor bizony rájön, hogy ő mégsem buta, sokkal inkább túlzottan naiv, na és persze kicsikét elkényeztetett is egykori gazdagsága miatt. Az új élethelyzetbe való csöppenésnek köszönhetően a két évad alatt sokszor keveredett érdekes és egyben vicces szituációkba is, amikor is nemegyszer Max-el együtt tudták csak megoldani a felmerülő problémákat. Ezáltal pedig egy rendkívül jó és egymást kiegészítő páros alakul ki a két lány között, amit öröm nézni.
#3. Oleg és Sophie kapcsolata
Minő meglepetés, a két lány mellett a többi szereplő sem mondható átlagosnak, ahogyan többek között Oleg és Shophie kapcsolata sem. Alapjáraton mindkét karakter rettentő nagy humorforrás, ám amikor együtt vannak, akkor bizony robban a bomba, és szem nem marad szárazon a sok-sok röhögéstől! Azonban a kapcsolatuk nem csupán a szexről szól, hiszen ahogyan haladunk előre a történetben, kettejük viszonya igazi kapcsolatba kezd átalakulni, ám a humorforrásokat szerencsére ezek után sem kell mellőzni!
#4. A nagyon erős női karakterek, akik mernek küzdeni a céljaik/álmaik megvalósításáért
A jelen társadalom, és persze a történelem alapján mindig is előnybe helyeztem azon sorozatokat, amelyekben igencsak erős és karakán női karakterek vannak a középpontban. A 2 Broke Girls pedig pont az a sorozat, ahol sokkal inkább a gyengébbik nemre terelődik a hangsúly, éppen ezért találó Az élet csajos oldala magyar cím. Jó látni, ahogy Max és Caroline szentül kiáll közös álmuk mellett, és nem riadnak vissza az utukba kerülő első akadálytól.
#5. A vendégszereplők, akik mindig felkavarják az egyébként sem álló vizet
A két évad alatt a lányoknak az álmaik megvalósítása mellett természetesen pasizásra is jutott idejük, ezáltal pedig olyan színeszek szerepeltek pár rész erejéig a sorozatban, mint Ryan Hansen, vagy Nick Zano. Nem elég, hogy önmagukban is érdekes karakterek által csöppentek a sorozatba, még a sztorit is vitték tovább ezerrel, amelyben akadtak drámaibb és humoros részek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük