Desperate Housewives (Született Feleségek): A fináléról

Úgy éreztem, hogy megérdemel a finálé egy külön posztot.

Egy picit vegyes érzéseim vannak, egyrészről a legtöbb dologgal egyetértek, és tetszettek, másrészt én egy-két jelenetet és a jövőjüket másképp képzeltem volna el. Ettől függetlenül úgy érzem a legtöbb szálat sikerült elvarrniuk, de akkor is, hiányozni fognak a feleségek.

Nem teljesen így képzeltem el a feleségek jövőjét, ahogy megvalósították, azt hittem, hogy együtt fognak megöregedni. De ha már így alakult a sorsuk, és mindenki elköltözött, nem értem, hogy miért nem találkoztak már egymással soha többet. Különösen Susan és Lynette, hisz van egy közös unokájuk. Ezek szerint Porter lemondott a gyerekéről, és Julie egyedül, pontosabban Susan-nal együtt nevelték fel a babát? Valamint én kíváncsi vagyok, mi lett Renné-vel és Ben-nel, valamint Bob-bal és Lee-vel!

Nézzük sorba a feleségeket: 

Bree: A tárgyalásról nem sok szót említettem az évadkritikában, de nekem egy picit fura volt, ahogy elintézték, lehettek volna egy picit kreatívabbak is a készítők. Elég fura volt nekem, hogy mindenki elhiszi azt, ha egy idős nő azt állítja, hogy ő ölt meg egy férfit, aztán még el is hurcolta az erdőben és elásta. Ez nekem egy picit elég abszurd, de legyen. A végén pedig Bree ugyebár végre megtalálta a boldogságot az ügyvédje oldalán, akihez hozzáment. Ők hagyták el a Lila Akác Közt utolsóként, és Bree a politikában helyezkedett el.

Gaby: Nagyon zseniális volt az utolsó részben, ahogy teljesen felcserélődtek a szerepek: Gaby lett a dolgozó, Carlos pedig az eltartott. És az amikor Carlos felveszi azt a fiatal és szexi kertésznőt, szerintem mindenki tudja mire utalva ezzel, hát akkor szétröhögtem magam. Végül Gaby és Carlos jövőjéről annyit, hogy Carlos segített Gaby-nak beindítani egy weboldalt, végül egy saját tévéshow-t kapott Kaliforniában, és Carlos és Gaby boldogan vitatkoztak egymással, míg meg nem haltak. Belegondolva egyébként Gaby-n lehetett tapasztalni a legnyagyobb jellemfejlődést, hisz az első évadban csak magával törődött, most viszont már ő tartja el a családját, és bármit megtenne Carlos-ért és a lányokért. 

Lynette: Végül, ahogy várható volt, ismét összejött Tom-mal, egy picit fura módon. Számomra ez nem volt életszagú, sokkal inkább hasonlított egy telenovellára. De a fő az, hogy összejöttek. Végül Lynette elfogadta Kathrine ajánlatát, akit mellesleg jó volt újra látni, és New York-ba költözött a Scavo család. És Lynette és Tom ott is öregedett meg, Lynette pedig gyakran járt a Central Park-ba a hat unokájával.

Susan: Susan-t nagyon sajnáltam, amikor meghalt Mike, és csak remélni tudtam, hogy a készítők nem szereznek be neki egy új pasit. Szerencsére nem jött össze senkivel, habár jobban belegondolva, azt nem bántam volna, ha Jackson visszatért volna, és újra összejött volna Susan-nal. 🙂 Lényeg a lényeg Susan hagyta el elsőként a Lila Akác Közt, és Julie-val, MJ-vel és az újdonsült babával együtt Julie egyetemének közelébe költöztek, hogy Susan segíthessen lányának felnevelni az unokáját.

Renee: Renee-ről sajnos nem tudok sokat írni, hisz csak annyit tudunk róla, hogy összeházasodott Ben-nel az utolsó részben és ennyi. Nagyon örültem volna, ha róluk is megtudunk pár dolgot, hiszen Renee mégiscsak főszereplő volt már két éve…

Karen: A rák végül sajnos legyőzte, és meghalt. Nagyon megható volt, amikor egyszerre mutatták be Karen halálát, Julie babájának születését és Renee esküvőjét. Sajnos Kathryn Joosten a való életben is elhunyt, a sorozat vége után pár hónappal később. Tüdőrákban halt meg. 

Katherine: Tudom, hogy Kathrine már nem főszereplő, de ha visszatért pár percre, említsük meg őt is. 🙂 Mint megtudtuk nemrég szakított Robin-nal, és immár egyedül él, és nem szeretne egy ideig párkapcsolatot. 

Nagyon megható volt az utolsó jelenet, amikor is Susan, Julie, MJ és a pici elhajtottak a Lila Akác közről, az összes szellem figyelte őket, akik az elmúlt nyolc évad alatt haltak meg, köztük Mike és Karen is. Kivéve persze Edie-t, akiről tudjuk, miért nem volt benne.

Értékelés: -.

Nem szeretném minősíteni pontszámokkal, mert legszívesebben maximálisat adnék, de az meg nem lenne fair, hiszen nem értettem egyet a feleségek jövőjükkel kapcsolatban. Ettől függetlenül tényleg szép lett az utolsó rész. Jaj, nagyon fog hiányozni a sorozat… Ég veled Desperate Housewives.

Búcsúzóul pedig egy idézetet hoztam még nektek, amit Susan mondott az új szomszédnak:

“Sok mindent lehet mondani a Lila akác közre, de az unalmas jelzőt biztosan nem!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük