Arrow (A zöld íjász) S02/1: A második évad első feléről

Habár volt benne 1-2 dolog, ami nem tetszett, még mindig nagyon jó a sorozat!

Ez az évad tele van meglepetésekkel: kiderült, hogy nem mindenki halt meg, mint gondolnánk, valamint egy kis telenovellás csavart is elsütöttek, ami nem tetszett, de kíváncsi vagyok mikor fog kiderülni ez a titok, és milyen következményei lesznek. Új szereplőkből sincs hiány, elsőre nagyon tetszik szinte mindenki, de erről részletesebben írok egy picit később.

A továbbiakban Spoileresen folytatom.

Az évad kb. ott folytatódott, ahol az első vége tért. Na jó, ez nem teljesen igaz, mert eltelt 1-2 hónap, de erőteljesen érezni lehetett a fél Glades pusztulásának, és Tommy halálának a következményeit. Oliver és Laurel ugyebár mégsem jötte össze. Ezt a se veled se nélküled viszonyt kezdem egy picit unni, de szerencsére eddig nem sokat foglalkoztak ezzel az írók, ami külön öröm. Moira szála is nagyon jó volt, képes lett volna a nő feláldozni magát, gyerekei javára, de végül felmentették a vádak alol. És mégis ki intézte el? Hát maga Malcolm Merlyn! Malcolm Merlyn él és virul! És ekkor derült ki, hogy Thea-nak nem Robert Queen az apja, hanem Malcolm. Végül Moira, hogy ismét védje családját egy perc alatt eltüntette Malcom-ot, amit egy picit sajnálok, de most van más veszély is. Remélem a későbbiekben még felbukkan. Az új fő ellenségnek először a polgármesteri székért küzdő Sebastian Blood (Kevin Alejandro) tűnt, de a félévadzáró epizódban kiderül, hogy valójában Oliver egyik régi barátja Slade (Manu Bennett) az! Érdekes ez a szer, ami teljesen megváltoztatja az emberi szervezetet.


Azért akar bosszút állni a fiatal milliárdoson, mert amikor választania kellett, ki maradjon életben, Shado (Celina Jade) vagy Sara (Caity Lotz), akkor Sara-t választotta. Apropó Sara: gondoltátok volna, hogy még életben van? Ja, és ő a Fekete Kanári! Na ezért is mondtam, hogy ez a meglepetések évada! Caity Lotz-ot eddig nem ismertem, de nagyon szimpatikus és tehetséges színésznő! Sajnos Sara végül elment, de remélem látni fogjuk még. Shado-t pedig sajnálom, hogy meghalt, remélem visszaemlékezésekben még látjuk majd.

Végezetül pedig Barry Allen-ről szeretnék írni. Mikor olvastam, hogy Grant Gustin szerepet kapott a sorozatban, nagyon megörültem, mert szerettem a Glee-ben is. Eredetileg három részes szerepe lett volna, de lecsökkentették két részre, mert a harmadik rész csak róla szólt volna, pontosabban egy spin-off (úgy mint tavaly a The Vampire Diaries-be bujtatott The Originals pilot), és ehelyett elkészítik a részt, de már maga lesz a pilot. Remélem berendelik sorozatnak!

Értékelés: 9/10.
Az eltitkolt apa miatt kénytelen vagyok levonni 1 pontot, de ettől függetlenül még mindig nagyon jó a sorozat! És még mennyi mindenről tudnék írni! Ott van például Felicity, aki nekem örök kedvencem, már csak miatta megéri nézni a sorozatot. Emily Bett Rickards még csak 23 éves, mégis milyen hitelesen adja át a szerepet. Számomra ő a 2012/2013-as évad egyik nagy felfedezettje! 🙂
Kihagytam még az értékelésből Thea-t, Roy-t és Diggle-t is, ígérem a teljes évad értékelésnél nem fogom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük