Sajtóközlemény: Legendák nyara az AXN műsorán

Mondák, legendák, mítoszok hősei foglalják el az AXN képernyőjét júniusban.

Mondák, legendák, mítoszok hősei foglalják el az AXN képernyőjét júniusban. A Vérfarkas, a Szörnyeteg vagy Spartacus története a mozgókép születése óta foglalkoztatja filmeseket, melyeket elképesztő látványvilággal és grandiózus történetmeséléssel dolgoznak fel időről-időre. Most három modern adaptáció, három varázslatos sorozat indítja el a nyarat az AXN tévécsatornán.

Új évadok

Teen Wolf (Farkasbőrben) – 3. évad
Országos tévépremier!
Kezdés: 2014. Június 24. Kedd 22:00

A Teen Wolf – Farkasbőrben című sorozat egy izgalmas harmadik évaddal folytatódik júniusban. Scott McCall (Tyler Posey) átlagos, magának való tinédzser, ám egy erdei önkéntes akció során valami megharapja, és az élete radikális fordulatot vesz: vérfarkassá változik… A széria harmadik évadában az ifjú vérfarkas és barátai a gimnázium 3. évfolyamába lépnek. Még nem is sejtik, hogy hamarosan új ellenféllel kell szembenézniük: egy falka Alfa vérfarkas érkezett a Beacon Hillsbe, akik Derecket szeretnék megszerezni.
De hogy kik is a vérfarkasok? A farkasemberek legendája az emberiség egyik legősibb és legismertebb mítosza. Ők olyan emberek, akiket egy átok farkassá változtatott. Az átalakulás pontos folyamatát az egyes folklórokban másként írják le. A mai populáris kultúrában a vérfarkasok bármikor át tudnak változni, de teliholdkor az átváltozás elkerülhetetlen. Sokszor emberi alakjukban is megkülönböztető jegyeket viselnek: szemöldökük összenőtt, körmeik hegyesek, járásuk imbolygó. Az ezüst és a higany a gyengepontjuk, ezekre érzékenyek. A magyar néphitben, ha az újszülöttet nyírfaabroncson keresztülbújtatják, az hét éves korában farkassá változik, és aztán kedve szerint válthat alakot.
Beauty and the Best (A Szépség és a Szörnyeteg) – 2. évad
Országos tévépremier!
Kezdés: 2014. Június 24. Csütörtök 21:00

Szépség és a Szörnyeteg történetének alapja egy francia tündérmese, amelyet először Gabrielle-Suzanna Barbot de Villeneuve publikált 1740-ben.  A történet legismertebb verziója azonban Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont-tól származik, aki 1756-ben a sztori rövidített változatát jelentette meg. A történet szerint a kereskedő legkisebb lánya apja helyett vállalkozik arra, hogy egy szörny fogja lesz annak kastélyában, akibe a végén beleszeret, és a szörny királyfivá változik.

A mi történetünkben a gyermek Cathrine Chandlerre (Kristin Kreuk) és édesanyjára fegyveresek támadnak, és a lánynak végig kell néznie, ahogyan anyját megölik. Cathrine életét csupán egy különös lény közbelépése menti meg. Megmentője, Vincent Keller (Jay Ryan) szörnyű betegségben szenved: ha feldühítik, félelmetes szörnyeteggé válik. Cat és Vincent évekkel később találkoznak, Cat pedig abban reménykedik, hogy végre többet megtudhat anyja halálának körülményeiről. Cat és Vincent között erős vonzalom alakul ki. Catnek azonban a Vincenttel való kapcsolatát a férfi érdekében mindenki előtt titokban kell tartania.
Júniusban új évaddal jelentkezik A Szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast) című sorozat. A történet Cat Vincent utáni fáradhatatlan, kétségbeesett kutatásával kezdődik, miközben Vincentet egy gyilkos akcióra programozták be. Hőseinknek újra meg kell találniuk egymást…
Spartacus: Blood and Sand (Spartacus: Vér és homok)
Csatornapremier
Kezdés: 2014. Június 16. Hétfő 23:00

Spartacus egy i.e. 109-71 között élt gladiátor és rabszolga volt az ókori Rómában, aki a Római Birodalom elleni legsúlyosabb rabszolgalázadás heroikus vezéralakjává vált. A Spartacus-felkelés ma is a súlyos elnyomás elleni küzdelem mitikus szimbóluma. Spartacus a források szerint trák katona volt vagy a római hadsereg segédcsapatában szolgálhatott. Valószínűleg dezertált, elfogták és eladták rabszolgának, majd Lentulus Batiatus gladiátoriskolájába került.

A Spartacus: Vér és Homok (Spartacus: Blood and Sand) egy küzdelemre váró gladiátor visszaemlékezésével kezdődik. Egy trák falucskában hősünk szomorúan búcsúzik asszonyától, Surától. Az ifjú a trák sereg egyik vezetője, és a Rómaiakkal szövetségben hadba indul a barbár törzsek ellen. Győzelmet aratnak, ám a rómaiak cserbenhagyják szövetségeseiket, nem törődnek a barbárok fenyegette trák falvakkal. Hősünk elszökik a római seregtől, és hazasiet falujába, hogy feleségét a barbároktól megmentse. A rómaiak szerint azonban az ifjú megszegte esküjét, és mikor asszonyával együtt elfogják, Surát rabszolgaságra, őt pedig gladiátor játékban való halálra ítélik. Így kerül az ifjú trák a római Capua arénájába. Mindenki meglepetésére az ifjú trák sorra legyőzi ellenfeleit, és Batiatus az egyik gladiátoriskola tulajdonosa lelkesen megvásárolja őt. A gladiátoriskolában az ifjú trák harcos új nevet kap, a legendás Trák király után Spartacusnak nevezik el. Innentől kezdve Spartacus története már történelem.

Új részek

Hannibal – 2. évad
Országos tévépremier!
Minden Szerdán 22:00-től

Az AXN nagy sikerű saját gyártású szériájának második évada júniusban további hátborzongatóan izgalmas részekkel folytatódik. Will Graham nyomozó az orvosok segítségével visszanyeri elméje épségét és emlékezetét. Rájön, hogy ki áll a gyilkosságok mögött. Új játszma indul közte és Hannibal Lecter között, amely már nem macska-egér harc, hanem egyenlő felek közötti küzdelem.

Criminal Minds (Gyilkos elmék) – 9. évad
Országos tévépremier!
Minden Szerdán 21:05-től

Júniusban újabb bűnügyeket kell megoldani az FBI elit alakulatának a Gyilkos elmék (Criminal Minds) IX. évadában. A lebilincselően izgalmas széria főhősei Amerika legelvetemültebb bűnözőinek gondolkodását elemzik, hogy elébe menjenek a további bűncselekményeknek.

A Sajtóközleményt köszönjük az AXN munkatársainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük