November 19-én startol az RTL Klub legújabb saját gyártású heti sorozata!

Csütörtök esténként lesz képernyőn a Válótársak.

Régóta lehet már tudni, hogy az RTL ismét megpróbálkozik a heti sorozat gyártásával, a 2011-ben készült gyors bukású Casino óta nem volt példa. Úgy tűnik, hogy a vezetőség ezúttal semmit sem bíz a véletlenre, hiszen a Válótársak nem teljesen saját ötlet, eredeti hazájában, Hollandiában elég sikeres, ráadásul az érdekes történet mellett a színészek kiválasztására is nagy hangsúlyt fektettek, hiszen igencsak igencsak közkedvelt a sorozat alapgárdája.
A legszembetűnőbb nekem Stohl András, aki a pár évvel ezelőtti balesete óta nem nagyon fordult meg az RTL Klub képernyőjén, talán most már véget ért kényszerszünete, és ezentúl egyre sűrűbben találkozhatunk majd vele? Meglátjuk, az mindenesetre biztos, hogy a Válótársak egyik főszereplője, mellette pedig Gubás Gabival, Scherer Péterrel, Balsai Mónival, Lengyel Tamással és Földes Eszterrel találkozhatnak majd a vadonatúj sorozat nézői.
Szóval, mint azt már említettem, November 19-én Csütörtök este 21:20-kor lesz a rajt, rögtön dupla epizóddal, a továbbiakban pedig valószínűleg egy fog majd lemenni minden Csütörtökön. Összesen tíz rész készült el, de ha kedvező lesz a fogadtatás, akkor szerintem biztosan várható folytatás is.
A Válótársak alapkoncepciója pofon egyszerű: három válófélben lévő férfi – Bálint (Stohl András), Dávid (Scherer Péter) és Joci (Lengyel Tamás) – története, akik az újrakezdés hol fájdalmas, hol örömteli kalandjait átélve a legjobb barátok lesznek.
A továbbiakban a karakterekről szóló jellemzést olvashatjátok el, melyek egyébként a sorozat hivatalos oldalán is megtalálhatóak. 
Sáfár Bálint (Stohl András)
Magas, sármos, menő ingatlanügynök. Munka után gyönyörű felesége, Zsófi és két fia várja otthon. Bálintnak ez mégsem elég: minden nővel kikezd. A sokadik affér után felesége kirúgja a házból. Bálint hiába próbálja meg visszaszerezni régi életét, vadászösztöne mindig új kalandra csábítja. Hiú, szeret a középpontban lenni, irányító és szervező típus. A kétkezi munkát másokra hagyja, ha vacsorát kell főzni, csak bedob egy fagyasztott pizzát a sütőbe. Bálint kedves gesztusokkal próbálja jóvá tenni hibáit, mégis újra elköveti őket. Amilyen önző férjként, olyan figyelmes apaként: időt szakít arra, hogy elvigye fiait fociedzésre és esti mesét olvasson nekik.

Hatvani Joci (Lengyel Tamás)
Joci született ezermester, minden szakmunkát profin elvégez. Őszinteségével és szálkás izomzatával megigézi a nőket. Tizenhat éves kora óta Szonjával jár. Egyszerű, békés életet akar élni, de Szonja neurózisa lassan felemészti a kapcsolatukat. Joci nehezen, de a szakítás mellett dönt. Az új helyzet hatására kinyílik, és kiderül, hogy őstehetség a szexben. A tettek embere, zavarban van, ha az érzéseiről kell beszélni.

Jakab Dávid (Scherer Péter)
Cégét, vagyonát apjától örökölte, ebből tartja el magas életszínvonalon két gyermekét és feleségét, Tamarát. Dávid cselédként szolgálja ki őket, hogy némi szeretetet és megbecsülést csikarjon ki belőlük. Miután felesége eszközként használja lányukat egy vitában ellene, Dávid végre a sarkára áll és elköltözik. Önbizalma napról napra erősödik, egyre kevésbé hagyja magát zsarolni. A problémák ellenére nem akar válni, bízik abban, hogy kisiklott házassága helyrehozható. Kedves, nyílt szívű fickó, de a stresszt néha artikulálatlan üvöltésben vezeti le.

Sáfár Zsófi (Gubás Gabi)
Rendezvényszervező cégnél dolgozik. A munka mellett példás anya és háziasszony. Bálint a nagy szerelem az életében, mindig hűséges volt hozzá. Bálint nem. Zsófi mégis sokszor megbocsájtott, abban a hitben, hogy férje megváltozik. Elfáradt abban, hogy a férfi hazugságait és ígéreteit hallgassa, kidobja a házból. Próbál új kapcsolatot kezdeményezni, de nem tud elszakadni Bálinttól: összeköti őket a két gyerek és a közösen eltöltött évek.

Vándor Szonja (Földes Eszter)
Nem vágyik karrierre, Jociból és alkalmi munkákból él. Szélsőséges, neurotikus. Retteg a magánytól. Képtelen a boldogságra, mindig talál okot arra, hogy aggódjon valamiért. Kamaszkorában jött össze Jocival, ő volt az egyetlen férfi az életében. Önbecsülése romokban van, amiért nem tud teherbe esni. Éppen ezért fél, hogy túl kevés Jocihoz. Birtoklási vágya egyre erősebb, féltékenységi rohamai egyre nagyobbak. Nem veszi észre, hogy megtermékenyítési őrülete már tönkretette a közöttük lévő intimitást: szexszel akarja visszahódítani Jocit, de ezzel csak még jobban elijeszti.

Jakab Tamara (Balsai Mónika)
Ambícióiról, ha volt egyáltalán, régen lemondott a kényelemért cserébe, amit Dávid biztosít neki. A házimunkát rangon alulinak tartja, a gyereknevelés alatt a kényeztetést érti. Tizenhat évnyi házasság után teljesen átvette az irányítást férje felett, mégis szenved attól, hogy papucsot csinált belőle. Hideg és bosszúálló típus, nem fél eszközként használni gyermekeit Dávid ellen. Miután férje elköltözik, megretten a gondolattól, hogy addigi egzisztenciáját elveszítheti. Dávid új határozottsága és keménysége egyszerre vonzza és taszítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük