A TV2-re érkezik a Szulejmán folytatása!

Szeptember 13-án rajtol el hazánkban A szultána.

Azt már régóta tudni lehetett, hogy a TV2 Csoport vette meg a törtök telenovellát, de csak ma derült ki, hogy pontosan mikor is kerül bemutatásra. A szultána elvileg a Szulejmán folytatása lenne olyan szempontból, hogy az RTL Klub sikersorozatának készítői jegyzik ezt is, ugyanakkor egy teljesen különálló sztoriként is megállja a helyét, hiszen I. Szulejmán szultán utáni időkben játszódik, vagyis azok is adhatnak egy esélyt a sorozatnak, akik nem követik figyelemmel a Szulejmánt.

A továbbiakban az erről szóló Sajtóközleményt olvashatjátok, melynek forrása a TV2 Sajtószoba.

a-szultana-01


A szultána: új történelmi sorozat a Szulejmán alkotóitól

A török történelem egyik legnagyobb női vezetőjéről indít sorozatot a TV2, Kösem szultána izgalmas élete szeptember 13-tól keddenként lesz látható.

A látványos széria az I. Szulejmán szultán utáni időkbe viszi el a nézőt, bemutatva Kösem szultána életét, aki Hürrem szultána mellett az egyik legnagyobb női vezető volt az Oszmán Birodalom történetében. A főszerepben Beren Saat látható, akit a hazai közönség már ismerhet a Tiltott szerelem című sorozatból, míg Kösem gyermekkori énjét Anastasia Tsilimpiou alakítja. A magyar szinkron is népszerű nevekben jeleskedik: Kovács Nóra, Vágó Bernadett, Szatory Dávid és Nagy Ervin kölcsönzi a hangját a török szereplőknek.

A dél-amerikai szappanoperáknak méltó versenytársai lettek mostanra a török sorozatok. A latin-amerikai telenovellákkal szemben A szultána cselekménye izgalmasabb és fordulatosabb, képi világának megjelenítése inkább filmszerű, és szebben fényképezett. A török producerek ráadásul jóval nagyobb költségvetésből gazdálkodhatnak, így a TV2 vadonatúj sorozata igazán rendkívül látványvilágot nyújt majd.

a-szultana-02

A filmsorozat az Oszmán Birodalom történetébe enged betekintést, amely tele van váratlan fordulatokkal, izgalmas és lüktető történettel, de természetesen kiemelt szerepe van a szerelemnek, az ármánynak és a bosszú iránti vágynak is. Kösem szultána meghatározó alakja volt annak az időszaknak a történelemben, amit „a nők szultanátusaként” tartunk számon. Ez a korszak Hürrem szultánával kezdődött, és Kösem halálával ért véget 1651-ben.

A történet főszereplője Nasia egy 13 éves görög lány, aki idilli életet él Tinosz szigetén. Egy őt ábrázoló festmény a Topkadi Palotába kerül, és a frissen trónra lépett szultán, Ahmed elsőre beleszeret a képen látható lányba. Később Safiye szultána a palotába hozatja a lányt, akit Ahmed szultán trónlépési ajándékának szánt. Nasia a szultán kedvence lesz, ám hamarosan megtapasztalja, milyen intrikák és harcok folynak a palotán belül a hatalom megszerzéséért. Bátor fellépésével kivívja az elismerést, és később Kösem szultána néven az oszmán történelem egyik leghatalmasabb asszonya lesz.

Szeptember 13-tól minden kedden 22.00-kor a TV2 műsorán.

a-szultana-03

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük